ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Φίλιππος Σαχινίδης : η Αγροτική Τράπεζα δεν θα προσλάβει τους 740 επιτυχόντες


Απαντώντας προχθές σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ανακοίνωσε ότι η Αγροτική «θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις δραστηριότητές της, το κόστος των δαπανών της και να αποποιηθεί σειρά δραστηριοτήτων που δεν έχουν σχέση με το κύριο αντικείμενό της». Με τα λόγια αυτά  η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ότι οι 740 επιτυχόντες στον διαγωνισμό της Αγροτικής Τράπεζας δεν πρόκειται να προσληφθούν! .
«Ο σχεδιασμός που είχε γίνει πριν από 3 χρόνια για πρόσληψη 700-1.000 ατόμων δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί», δήλωσε και αναρωτήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών: «Είναι δυνατόν, τη στιγμή που η τράπεζα αντιμετωπίζει προβλήματα, να έρχεστε εδώ και να λέτε να προσλάβει 700 άτομα; Από πού θα πληρωθούν;».
Βέβαια λίγο νωρίτερα ο υφυπουργός Οικονομικών εξωράιζε την κατάσταση της ΑΤΕ και διέψευδε τα σενάρια πώλησής της σε Κινέζους επιχειρηματίες… Κατηγορούσε μάλιστα την Ε. Αμμανατίδου ότι «υιοθετεί άκριτα απόψεις που διακινούνται χωρίς βάσιμη τεκμηρίωση»! Και υπενθύμιζε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ κατά 1 δισ. για να πείσει για τη στήριξη που έχει η τράπεζα.
Εύλογα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε: «Αν οι εξελίξεις της ΑΤΕ βρίσκονται σε πολύ θετική κατεύθυνση και έχουμε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τι δεσμεύει τον διοικητή της Θ. Πανταλάκη να κάνει άμεση υλοποίηση του ΦΕΚ και να πάρει τους 740 περίπου εργαζομένους που εμπαίζει η ΑΤΕ και το ΥΠΕΣ και που έχουν γίνει μπαλάκι;».
Μάλιστα η Ε. Αμμανατίδου υπογράμμισε την «αυθαίρετη διαχείριση» του θέματος από την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΑΤΕ σημειώνοντας ότι εκτός από θέμα νομιμότητας (ο νόμος επιβάλλει την πρόσληψη σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) «υπάρχει και θέμα ισότητας, καθώς κάποιοι έχουν προσληφθεί και κάποιοι όχι».
«Οι άνθρωποι αυτοί μόλις πέτυχαν στο διαγωνισμό, έφυγαν από τις δουλειές τους και κάποιοι οικειοθελώς ενημέρωσαν τους εργοδότες τους και περίμεναν, βάσει των προθεσμιών του νόμου, να τους ενημερώσει η Τράπεζα», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: http://toblogtonkirion.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου